Stichting Elisabeth verkoopt woonzorgcentrum Overakker

Stichting Elisabeth heeft per 1 juli 2016 woonzorgcentrum Overakker (Breda) verkocht aan Amarant Groep, een instelling voor gehandicaptenzorg. Bij de verkoop is een aantal voorwaarden bedongen gericht op het behoud van de wijkfunctie van de locatie. Zo blijft het wijkrestaurant open, worden er dagactiviteiten voor ouderen georganiseerd en kunnen bewoners van de omliggende aanleunwoningen zorgondersteuning krijgen vanuit het thuiszorgkantoor van Stichting Elisabeth dat in de locatie aanwezig blijft. Amarant gaat het woonzorgcentrum, gelegen aan de Brigidastraat, gebruiken voor tijdelijk huisvesting van haar cliënten en daarna ingrijpend verbouwen tot een gastenvriendelijke brasserie met terras, een beautysalon, een gedeelte paramedische voorzieningen, een activiteitenruimte en nog enkele ruimten nader in te vullen, waarbij wordt gestreefd naar een kindvriendelijke invulling.

ABZV heeft Stichting Elisabeth geadviseerd bij de verkoop.