Zorgbalans verkoopt locatie Parkzicht Haarlem

Begin 2016 heeft Zorgbalans samen met Martha Flora, aanbieder van particuliere dementiezorg, een overeenkomst met het Bouwinvest Healthcare Fund voor de locatie Parkzicht in Haarlem ondertekend. De locatie Parkzicht aan de Helmlaan 10 is vervolgens getransformeerd naar een beschermde leefomgeving voor een Martha Flora huis. Op 1 december 2016 is het nieuwe Martha Flora huis geopend.

Huize Parkzicht aan de Helmlaan 10 in Haarlem is in de zeventiger jaren van de vorige eeuw gebouwd als klassiek bejaardentehuis. In die ruim veertig jaar is het gebouw flink gebruikt, maar ook de inzichten in de seniorenzorg zijn in die jaren enorm veranderd. Zowel technisch als qua leefruimte was het gebouw daarom toe aan een make-over. Op de begane grond en de eerste verdieping zijn er nu twaalf ruime eenkamerappartementen gerealiseerd, de bewoners van die appartementen hebben de beschikking over hun eigen gezamenlijke woonkamers (meander) op hun eigen verdieping. Op de derde verdieping, zijn nog eens zes zelfstandige appartementen gerealiseerd voor echtparen waarvan tenminste één van de partners in de doelgroep van Martha Flora valt.

ABZV heeft Zorgbalans geadviseerd bij de verkoop van de locatie.