Estea Capital koopt en transformeert woonzorgcentrum

Estea Capital uit Ede heeft het Zevenbergse verzorgingshuis De Westhoek gekocht. Het bedrijf gaat het huis verbouwen tot een toekomstbestendig woonzorgcentrum dat aansluit op de vraag naar nieuwe vormen van wonen en zorg. Daardoor kan De Westhoek passende voorzieningen voor ouderen in de woonplaats blijven bieden.

Door de huidige transitie in de zorg stond de toekomst van De Westhoek in Zevenbergen onder druk. De eigenaar, Stichting Hervormd Rusthuis Zevenbergen, zag zich door de regelgeving rond het scheiden van wonen en zorg genoodzaakt het verzorgingshuis te sluiten en te renoveren tot dertig appartementen met zorg op afroep. De hervormde stichting besloot daarom op zoek te gaan naar een partner die De Westhoek zou kunnen kopen en omvormen tot een modern wooncentrum met zorg op afroep. Dat traject werd afgesloten met de overdracht van De Westhoek aan Estea Capital.

ABZV heeft Estea geadviseerd bij de aankoop.