Fortius Real Estate Development B.V. transformeert kantoor tot duurzaam woonzorgcomplex

Aan de Kuifmees in Nieuwegein-Zuid ontwikkelt Fortius Real Estate Development B.V. namens Kuifmees B.V. een intramuraal zorgcomplex voor Stichting Zorgspectrum. Hier worden 76 wooneenheden met eigen sanitaire voorzieningen en gemeenschappelijke ruimten gerealiseerd. De oplevering is gepland in Q2 2021.

Het woonzorgcomplex wordt in portefeuille genomen door Bouwinvest Healthcare Fund die het complex langjarig heeft verhuurd aan Stichting Zorgspectrum.

Het voormalige kantoor, direct naast het Fletcher hotel, wordt duurzaam herontwikkeld en voorziet in de vraag naar intramurale verpleeghuiszorg in Nieuwegein. Het ontwerp is van architect Piet Onderwater & Partners, de bouw wordt gerealiseerd door aannemingsbedrijf Houtman uit Gouda.

Naast dit complex is FRED betrokken bij diverse transformaties en herbestemming in Nieuwegein en Houten.

Initiatiefnemer is Kees Trimp van ABZV die de ontwikkelaar adviseert bij de verhuur aan Zorgspectrum en de beleggingsverkoop aan Bouwinvest.