Taxaties herbouwwaarde

ABZV voert sinds enige tijd ook wettelijke taxaties uit voor de herbouwwaarde van maatschappelijk c.q. zorgvastgoed. Peter Vloeijberghs is hiertoe bevoegd en staat ingeschreven bij stichting VRT-Verenigd Register van Taxateurs.

Het verzekerde bedrag bij een opstalverzekering is de herbouwwaarde, oftewel het bedrag dat benodigd is om een gelijkwaardige opstal op dezelfde locatie  te herbouwen. Denk daarbij aan de bouwkosten, de bijkomende kosten (adviseurskosten, leges etc.) en de grondkosten (sloopkosten, opruimkosten, terreininrichting etc.). Maar denk ook aan een eventueel huurdersbelang, afhankelijk van de investeringen die u als (ver)huurder heeft uitgevoerd, of de inventaris die soms meeverzekerd is.  

Het opnemen van het juiste verzekerde bedrag is een verantwoordelijkheid van de verzekerde. Het komt geregeld voor dat de herbouwwaarde van een gebouw hoger is dan de op de polis opgenomen verzekerde som. Er is dan sprake van een onderverzekering. De afgelopen jaren zijn de bouwkosten namelijk fors gestegen. De verzekerde som wordt doorgaans  wel geïndexeerd, maar de bouwkosten zijn veel harder gestegen. Dit geldt zeker voor zorgvastgoed met specifieke gebouw- en installatie-onderdelen. Ook zijn de genomen verduurzamingsmaatregelen doorgaans onvoldoende meegenomen in het verzekerd bedrag. Hierdoor lopen veel verzekerden ongemerkt een behoorlijk risico op onderverzekering en is regelmatige hertaxatie van de herbouwwaarde aan te bevelen.

ABZV biedt onder de vlag van taxatie-instituut TIZV met deze herbouwwaardetaxaties een compleet pakket aan voor het taxeren van zorgvastgoed. Door het combineren van de taxaties van herbouwwaarde en marktwaarde, kunnen wij een taxatie snel en voordelig voor u uitvoeren.

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvende offerte, neem contact op met Peter Vloeijberghs: p.vloeijberghs@tizv.nl, 06-53857895.